Blizzard Entertainment

Vanliga människor var förmodligen mycket konfunderade över framtidens teknik och vad den skulle innebära, speciellt efter bomberna över Hiroshima och Nagasaki. När denna artikel skrivs är det i dagarna kring sjuttioårsminnet av denna stora världshändelse. Människan i gemen hade inte så stor inblick i världsutvecklingen inom forskning och teknik som vi har i dagens informationssamhälle. Inte långt därefter kom tv:n och därpå skickade man sputnikar ut i rymden, följt av bemannade farkoster och människor som landade på månen. Faktum är att därur sprang det mesta av dagens elektronik och telekommunikationsvaror. Redan på sjuttiotalet befann sig en hel del företag med dess tekniker och utvecklare i långt framskridet stadium av datorteknik och allt vad detta skulle innebära. Går vi fram till nittiotalet så finner vi att de flesta av de stora spelföretagen antingen redan var grundade eller satte sina grundstenar. Det som senare skulle bli Blizzard Entertainment startade då som Silicon & Synapse. De är en del av Activision Blizzard och är främst kända för framgångsspelet World of Warcraft.

Från början var det racingspel och schack som utvecklades, men redan tre år efter starten var det dags för det första Warcraft som fick underrubriken Orcs & Humans. Förutom spelen genererade Warcraft flera romaner i bokform, succén var i gryende. Främsta genrer för Blizzard Entertainment är realtidsstrategi, RTS, och rollspel, RPG. Alla spelföretag måste hålla en övervakad integritetspolicy och det gäller även detta bolag. Man använder TRUSTe som är kända för sin online-integritetsmärkning. De bedömer, övervakar och certifierar webbplatser, mobila applikationer, molntjänster och reklamkanaler för att generera säkra sätt att samla in och använda kunddata med hösta möjliga praxis.

Blizzard Entertainments senast släppta spel är MOBA-spelet Heroes of the Storm. Detta är ett fleranvändarspel som utövas på en arena med strategi, ett så kallat realtidsspel. Med detta spel kan företaget stoltsera utvecklingen på ett konkurrenskraftigt sätt. Det går inte att vila på sina lagrar och tro att World of Warcraft skall få det att regna manna från himmelen i evighet. Planerat kommande släpp annonseras att bli med namnet Overwatch som är ett förstapersonsskjutarspel.

Plattformarna som används är främst Windows och OS X och då främst i expansionspaket där spelaren således bygger på sitt spel med tillägg och utökningar. För spelet Diablo som är ett rollspel i genren action, riktar man sig dock dessutom till Playstation 3, Xbox 360, Playstation 4 och Xbox One.