Olika typer av spel på nätet

Pussel och pyssel är en typ av spel som intresserar många människor, kanske dels för att det är enkelt men dessutom svårt när man vill gå vidare i spelets nivåer. Denna sorts spel lockar både yngre och äldre spelare, dock kanske inte tonåringar som ofta vill ha mer action. Candy Crush Saga som finns baserat på Facebook är väldigt populärt mycket tack vare ständig förnyelse, uppdatering och möjligheter att nå nya nivåer. Eftersom den är användarvänlig på mobiler både på Windows och Android är den lättillgänglig och kan spelas på tunnelbanan eller i väntrummet hos tandläkaren. Man kanske inte direkt kan säga att Candy Crush Saga har det gamla beprövade spelet Tetris som grundplåtmen den gamla dängan kan nog tjäna som skiss till många av dagens populära spel. Just på sociala medier som Facebook finns flera spel som kan utövas mot en eller flera motspelare. Exempel på sådana spel är enklare spel som patiens där två personer lägger samma patiens på tid. Snabbast vinner om den dessutom h450px-Tetrominoes_IJLO_STZ_Worlds.svgar flest poäng. Biljard är ett annat spel som lockar mängder med utövare. Där finns möjligheter att mäta sig mot en motspelare i nineball, eightball samt snooker med flera.

När vi är inne i sportens värld måste FIFA och denna typ av spel komma till tals. Supportrar världen över kan bli managers för sina favoritlag och spela matcher som i många fall är förvillande lika kamper i tv-rutan. Tänk bara på hur krångligt det var att få spelarna att agera som man ville på det gamla mekaniska ishockeyspelet och på de större fotbollsspelen på caféer. Dessa var inte alls särskilt verklighetslika.

Kasinospel är en genre som växt sig allt större. Spela roulette och enarmade banditer roar många men kostar pengar. Man lockas av gratisspel och bonusar men de kräver dock en viss insats. Gratisspelen kan därför vara mer lockande, visserligen vinner man inte pengar men underhållningen kanske är det primära. Det svåraste torde vara poker, det är inte alla förunnat att det speciella sinne som krävs för att lyckas i detta tuffa spel även om spelet fortgår på nätet. Poker är numera klassat som skicklighetsspel till viss del. Många påstår att även black jack och roulette kräver viss skicklighet men ren tur måste väl ändå krävas för vinster på slotmaskiner?

Flera sajter tävlar om spelarnas intresse och listar ”de populäraste spelen”. Det bästa i livet är gratis sägs det och varför inte, tittar vi in på sidan friv.com så får vi hundratals spel att välja på. Bland annat kan vi sminka en prinsessa eller smita in i klassen under spelet First day at school. Kanske är dock Minecraft ett av de mest spelade gratisspelen då den passar många tack vare flera tilltalande nivåer.