Populära PC-spel

Priserna på PC-spel kan variera kraftigt från mycket billigt upp till mycket dyrt. Huruvida spelen med lägre priser är populära på grund av det eller om kvalitén avgör mer i klassen högre upp kan vara svårt att bedöma. Om man ser tillbaka till för några år sedan då Super Mario Galaxy 2 toppade flera popularitetslistor och mot senare tids Dark Souls II blir detta något förvirrande. Det senare har hållit täten i omröstningar ett par år nu medan Super Marios 3D World låg bra till före dess. Eftersom en del spel behåller populariteten trots nya scenarion medan andra inte gör förändringar och ändå ligger i topp blir marknaden ganska svårbedömd. Framtidsspelet Anno 2070 har sålts för rena vrakpriset efter att ha fått några år på nacken. Betyder det att spelet sålts dåligt och inte blivit så poppis som utgivarna hoppats?

Dark Souls verkar dock vara det spel som fallit de flesta PC-användarna i smaken. Våldsamma spel i en våldsam tid? Hur som helst får den högsta betyg på flera bedömningsstationer som Aftonbladet, Digital Life och Min Hembio. Detta spel är ett actionrollspel från Japan där äventyret anses vara strålande. Det har vunnit pris i både The Game Award och Satellite Award. Ett annat spel som fått lysande recensioner är The Witcher 3: Wild Hunt. Detta polska spel grundar sig på serien av fantasyromaner skrivna av Andrzej Sapkowski. Utövaren av spelet skall kontrollera en Witcher, huvudpersonen Geralt av Rivia i landet Northern Doms. Spelaren måste värja sig mot alla faror med hjälp av svärd och magi. Spelet interagerar samtidigt med andra karaktärer för att komma vidare i historiens nivåer. Kritiker menar att The Witcher är ett av de bästa västerländska RPG spel hittills.

Med goda omdömen kommer även spelet Titanfall högt i listorna. Här styr spelarna sina soldater och även stridsrobotar som benämns Titans. Spelare i lag strider i rymdkolonier där deltagarna har en hel arsenal av vapen i alla dess former. Det finns även mycket mer i denna rymdvärld som ger spelarna spänning och action. Spelet är i så kallat perspektiv av första person. Det rekommenderas att spelarna skall vara minst sexton år gamla, men det är förstås svårt att se till att detta efterföljs.

Project Cars är ett spel för de mer motorintresserade. Den är tänkt att vara mycket bättre än Forza Motorsport 5 och förväntningarna var stora vid släppet. Reaktionerna verkar ge utvecklarna rätt, spelet håller god klass.