Diskussionsforum

Forum » Blandat » Klubb Gamer.se » [Klistret på kuvert, skitkasst, eller gör jag fel?]
skapad 12 mar 2008 10:59 | svar 20 st | visats 118 ggr 
Till senaste | Till Klubb Gamer.se | Till bottenVisar hela tråden
kuwabatake  Medlem
12 mar 2008 10:59

 
Hej Bullen, jag har ett problem.

Lite då och då, så finns det saker som jag måste skicka med snigelpost, undersökningar man ska delta i, eller jobbbrev som ska in till huvudkontoret, eller kort man ska skicka till någon av någon anledning; oavsett vilket så blir det att man skickar dessa i brev, brev som när man är klar ska klistra igen och lägga på en postlåda.
Men klistret på breven är alltid så förbannat dåligt, dvs det fäster inte alls! Jag får alltid gå och hämta tejp och tejpa fast fliken istället.

Och med tanke på att varje kuvert jag får i mina händer, lider av samma klisterproblem så börjar jag undra om jag har missat någon modernitet och nyutveckling av flikklistret, för jag hade aldrig några problem när jag var yngre och skulle skicka brev.

Min teknik har alltid varit att slicka på limmet, och sen klistra ihop, så fungerade det förrut och jag har inte fått någon indikation på att det inte skulle vara så nu.
Något jag dock har märkt är att klistret förr i tiden, smakade gott, det var lite sött sådär, och när man då klistrade igen det, så satt det direkt som berget!
Klistret idag, smakar dock inte sött, det smakar ingenting, och när man klistrar ihop det så håller det inte alls!

Är det jag som missat någon ny teknik, så att man inte ska slicka på klistret, utan göra någont annat istället, eller är det helt enkelt så att kuvertmakarna har tappat sin edge?

Är jag normal?

ENTURBULATE!..-,.-är du någorlunda?,.-en vuxen
ginger ale till KidCactus, om jag får be
,.,-En apa! Vill du smaka?-,.-.
Okänd
12 mar 2008 11:09
 
Finns det inte kuvert med klister på redan så det är bara att smälla ihop? eller det kanske bara är frimärken.

Madarab P31 Medlem
12 mar 2008 11:14

 
Jag har samma problem.
Troligtvis har dom gjort klistret mindre giftigt och det fungerar sämre på grund av det... eller något sånt. =)

A
Deadnight P28 Medlem
12 mar 2008 11:14
 
Mr Micke: Finns det inte kuvert med klister på redan så det är bara att smälla ihop? eller det kanske bara är frimärken.
jo sådana kuvert finns det men dock så brukar det finnas en liten typ pappersremsa över klistret som man ska rycka bort sen är det bara at stänga och posta

sen vet jag att där jag jobbade förrut hade vi kuvert som man bara stängde och drog lite över så satt de som berget (alltså man behövde inte slicka) kanske är sådana du fått tag i och att ditt saliv neutraliserar klistret?

Limbo P28 Medlem
12 mar 2008 13:31

 
Deadnight: bara stängde och drog lite över så satt de som berget
Min erfarenhet av såna är att klistret är rätt tamt, men du kanske har jobbat på ställen som köper bättre kuvert. [crazy]

Deadnight P28 Medlem
12 mar 2008 13:32
 
Limbo: Min erfarenhet av såna är att klistret är rätt tamt, men du kanske har jobbat på ställen som köper bättre kuvert.
¨måste nog vara så för de var jobbiga att få upp om man kom på att man glömt stoppa ner nånting i det

KidCactus  Medlem VIP
12 mar 2008 13:40

 
Min morsa har alltid haft detta problem med att klistret inte fastnar, så förrut fick jag alltid göra det åt henne och då gick det hur bra som helst. Så jag tror att det är Kuwa det är fel på. Eller åtminstone hans tunga.

A Kyckling P Medlem
12 mar 2008 13:45

 
Samma sak för mig, jag måste också alltid tejpa kuverten efter slickning nuförtiden.

Och på tal om ändring av klassiska recept så måste något ha skett med Bregott. Förr i tiden var man tvungen att ha framförhållning och ta ut smöret ur kylen typ en halvtimme innan mackbredning, men nu är konsistensen precis som hos vilket annat smörgåsmargarin som helst.

KidCactus  Medlem VIP
12 mar 2008 14:11

 
A Kyckling: men nu är konsistensen precis som hos vilket annat smörgåsmargarin som helst.
Intressant att du säger det, för jag har tänkt på precis samma sak. Och det måste ha hänt nyligen.

Limbo P28 Medlem
12 mar 2008 14:39

 
Hmm... detta tarvar experiment. Jag köper oftast Bregott™ mellan, som är mjukare eftersom det har en annan blandning av fetter. Jag får köpa en ask vanligt Bregott™ också, och jämföra.

UfU__X P22 Medlem
12 mar 2008 17:29

 
Det är inte så att det är sånt klister som inte behöver tunga för att fungera så när du slickar på det slickar du bara bort klistret?[tard]

"HI! I LIKE SHORTS! THEY'RE COMFY AND EASY TO
WEAR!"
Apestrife P24 Medlem
12 mar 2008 18:59

 
Vad jag vet så är klister som inte tar sånt som de fängelseinterner som blandat limmet pissat extra mycket i.

Det är sant.

Ron Asheton 1948 - 2009
kuwabatake  Medlem
12 mar 2008 20:00

 
A Kyckling: Förr i tiden var man tvungen att ha framförhållning och ta ut smöret ur kylen typ en halvtimme innan mackbredning, men nu är konsistensen precis som hos vilket annat smörgåsmargarin som helst.
JA! Har också tyckt detta nu på senare tid, men har bara trott att det varit inbillning, intressant att du och Kactus noterat samma sak.

Vilka lömska smörmakare minsann, för de har minsann inte anonserat denna förändring.
(Jag kör bara på extrasaltat Bregott[love])

ENTURBULATE!..-,.-är du någorlunda?,.-en vuxen
ginger ale till KidCactus, om jag får be
,.,-En apa! Vill du smaka?-,.-.
Nylen P18 Medlem
12 mar 2008 23:13

 
hahah frimärken och brec [tired]

postsäck P30 Medlem
14 mar 2008 15:37

 
Aha ! Äntligen en tråd som kräver min expertis. Det verkar mig som att det nya klistret behöver ett långt slick, slickar du för mycket är det kört. [smile]

"När jag var 23 fanns inte internet. Eller jo
det fanns men det var typ två sidor om nåns katt." / Magnus Betnér
The Laws  Medlem PLUS
14 mar 2008 16:05

 
Det är ju inte utan att man blir lätt nostalgisk över en annan tråd när man ser den här. [love]

We are ugly but we have the music.
Okänd
14 mar 2008 17:06
 
Klisteret som sitter på kuvert och frimärken är gott...

kuwabatake  Medlem
14 mar 2008 21:33

 
Sundance Kid: Klisteret som sitter på kuvert och frimärken är gott...
Den gamla modellen ja! Idag smakar de inget. [no-no]

ENTURBULATE!..-,.-är du någorlunda?,.-en vuxen
ginger ale till KidCactus, om jag får be
,.,-En apa! Vill du smaka?-,.-.
Okänd
14 mar 2008 22:09
 
Du slickar väl inte på dom kuverten som man bara river av en flik på då och klämmer ihop eller? [wink]
Var på väg att göra det själv. Ny uppfinning.

Sir Fuzzy of Gamer P29 Moderator
18 mar 2008 18:36

 
Jag klistrar oftast på flera samtidigt, t.ex. två ihophäftade, då drar jag dem 2-3 gånger över min saliverande tunga. Sen sätter jag dit dem och pressar lite extra för säkerhets skull. Brukar funka.

Salivet spelar nog en viss roll, har man mer slemmigt saliv kanske det fäster bättre än om man har mindre slemmigt saliv, osv. Vetenskapligt uttryckt.

It isn't Beethoven, Mama, but it sure bounces.
Man5on P Medlem
18 mar 2008 21:03

 
Ang. Bregott tycker jag att det är på tok för hårt. Det är sjukt skabbigt när det blir för tjockt lager smör på mackan, vilket ofta kan ske med Bregott om man inte för smörknifven, typ, 100 gånger över smöret för att sakta men säkert nöta ner det.

Själv använder jag Milda. Blir ofta perfekt mängd smör.

I'm coming down fast but I'm miles above you

**** Tråden låst på grund av inaktivitet 19 mar 2009 00:01 ****

Till senaste | Till Klubb Gamer.se | Till toppenVisar hela tråden
Denna tråd är stängd för nya kommentarer.

Medlemsrecensioner

Halo: Combat Evolved Anniversary

XB360

Avilinog

7 dec 2011 18:39

Mafia 2

PS3

Arre

14 nov 2011 18:27

Dragon Age 2

PC

Cryptovic

6 okt 2011 20:48

Senaste kommentarerna

Listan uppdateras automatiskt

Senast inloggade gamers

 

Logga in på gameplayer.se

(?)