Tävla i spel online

Många spel erbjuder två varianter, antingen kan man spela själv eller så går det att mäta sin skicklighet mot andra. Visserligen är tur en stor ingrediens i dessa matcher men visst är det fantastiskt att det alltid finns någon att spela mot? Förr i tiden blev folk tvungna att leta upp någon för ett parti schack eller fia med knuff. Visst finns det en viss charm i detta gamla sätt som absolut även fungerar än i dag, men möjligheten att det finns en motståndare i en annan smartphone någonstans när helst andan faller på är fascinerande. Vaken mitt i natten? Spela då exempelvis hos King eller någon annan sajt där människor samlas för att spela.

Dessutom har vår datoriserade värld uppfunnit mängder av spel på ett sätt man inte kunde drömma om. Ta Sagaspelen som exempel, där erbjuds en mängd varianter så att spelaren kan välja det som lockar mest. Pyramid Solitaire Saga, Alpha Betty Saga, Farm Heroes Saga och många många fler. Ingen behöver ha tråkigt! Andra populära typer av spel där man kan tävla online är biljard, dart, minigolf, fotboll och allehanda sportspel. Tennis går att spela i olika format inte bara på datorn, utan även surfplattan kan bli en racket. Möt Federer, Nadal eller legender som Björn Borg. På nätet kan drömmar som aldrig annars har utsikter att bli verklighet besannas. Exempelvis Premier League i England har tjugo lag med lika många managers. Hur stor är då chansen att bli tränare för ett sådant lag irl? På nätet kan önskningar dock enkelt uppfyllas. Det är inte alls svårt att bli coach för ditt eget lag och leda det mot serieseger.

Dock finns det de som anser att spel utan riktiga pengar inte erbjuder spänning tillräckligt. Som tur är för dessa finns mängder av kasinon som erbjuder spel online. Att finna tjusning i snurrande hjul i en av dagens alla slotmaskiner är inte svårt. Roulettens hjul ger en annan sorts snurrning där slantarna kan trilla in i strid ström. Riktigt spännande blir det att utmana en live croupier i black jack. När korten visar bättre än banken är lyckan total. En ännu större utmaning är givetvis att delta i pokerturneringar. Det gäller dock då att vara skicklig innan man ger sig på de stora potterna. Poker är till stor del beroende av spelarens kunskaper.